I feel slobob

o bobu, skeletonu in še čem

Vtisi naših izžrebancev

Objavil boblog, dne 29.10.2007

Včeraj sem obljubila da bomo objavili, kar so napisali naši izžrebanci o tem kako je bilo na spustu z bobom. Evo prvi vtisi so že tu:)

Že zjutraj ob petih zjutraj, ko sem se moral vstat, sem vedel da bo ta dan nekaj posebnega. Prvi mravljinci in nervoza so se stopnjevali že na poti iz Maribora proti Ljubljani. Bližje kot smo bili Ljubljani, hujše je bilo. Presenečen sem bil nad dobro voljo ljudi iz Bob zveze Slovenije, ki so nas že v Ljubljani spravljali v dobro voljo. Na poti proti Königssee-ju pa so nas nasmejali in se pogovarjali kot da smo eni izmed njih. Nasmejali smo se tudi ob poslušanju otroških pesmic na avstrijskem radiu, najbolj znana je bila Maček Muri. :D Res, ekipa taka da samo pogledaš. Ko smo prišli pred bob stezo, smo takoj šli na ogled objekta, štarta in po dnevu, ko smo ob stezi prehodili gor in dol vsaj 3x sem vsaj jaz imel občutek, da progo že poznam na vsak ovinek. Ob gledanju treninga, ko so bobi, v večini nemške reprezentance, divjali mimo mene, sem bil vedno bolj nervozen, in ekipa iz bob zveze se je spet pošalila na naš račun, da smo vedno bolj bledi. :D Ampak hitro je bila ura 17. in naš spust se je bližal. V bobu v katerem sem se jaz peljal smo bili vsi razen voznika slovenci in sami smo se že poimenovali Slovenski Bob! :D Nato nas je nagovoril še voznik. Vprašal nas je če znamo nemško, mi nekako odkimali da ne znamo, on pa nadaljeval z stavkom OK in nemško naprej. Razložil nam je kako z glavami, da lahko preko njega gledamo in da moramo sedeti pokončno. Nato se je še voznik vsedel v bob, zavpil OK in že smo se premikali po bob stezi. Čuden je bil občutek ko sem se vsedel vanj, saj me je nervoza nekako minla. Drveli smo, poskušal sem z glavo slediti ovinkom kar mi je uspevalo vse do 360° ovinka, kjer mi je glavo zaradi sil pritiskalo k nogam in sem izgubil občutek za ovinke. Na koncu smo pa končali na skoraj enak način kot znana reprezentanca Jamajke, nismo se ponesrečli, ampak smo se ustavili prehitro in smo bob potiskali do cilja. Z nasmeškom na obrazu in vznemirjenju sem takoj odgovoril super je bilo. Dobili smo še diplome za spust in kape, ki jih je kupila ekipa ki je bila z nami. :D To sem opazil po tem, da smo jih imeli samo mi nagrajenci. Na žalost sem zaradi mojega doma ki je v okolici Maribora šel nazaj grede z mojimi starši in punco, ki so si prišli pogledat, če bom preživel. Verjamem, da tudi če bi šel nazaj z ostalimi, bi bila zabava še naprej.

Na koncu bi se res iskreno zahvalil vsem, ki so nas spremljali, nam dajali informacije in nas umirjali, da ni nič groznega ta spust. Moje navdušenje je res veliko sedaj nad tem športom saj sem sam tudi bolj adrenalinski tip. In vsem sem že tudi povedal, da se mislil prijavit tudi za testiranje za bob, ker bi z veseljem treniral, tekmoval in zastopal Slovenijo v tem športu.

Hvala še enkrat vsem za ta nepozaben dan in izkušnjo. Vsak vlak smrti, nora dirka ali kaj podobnega se lahko pred tem skrije. :D

Lep dan Vam želim

Luka Vodušek

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Vtisi naših izžrebancev”

  1. i feel slobob » Brezplačni spust z bobom pravi:

    [...] Vtisi naših lanskih izžrebancev: http://boblog.blog.siol.net/2007/10/29/vtisi-nasih-izzrebancev/ [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !