I feel slobob

o bobu, skeletonu in še čem

 •  

  Februar 2009
  P T S Č P S N
  « Jan   Mar »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • OI Vancouver

  Dogodek OI Vancouver se je zgodil 12 leti 230 dneva 12 uri 25 min 49 sekundi nazaj
 • priljubljene spletne strani

Drugi del sezone in napredovanje za skeletonce

Objavil boblog, dne 4.02.2009

V preteklih dveh tednih sta naša najboljša skeletonca Anže Šetina in Živa Cesar nastopila na dveh tekmah Interkontinentalnega pokala. V tekmovanju v katerem so rangirani tekmovalci, ki so tik pod svetovnim vrhom, sta nas naša skeletonca uspešno nastopila.

Oba sta v Interkontinentalu, v katerega sta napredovala iz Evropskega pokala, nastopila prvič. V zasneženem olimpijskem Torinu, ki je bil obema popolna neznanka je Anže dosegel odlični 19. in 20. mesto, Živa pa je bila dvakrat zadovoljna z osvojenim 25. Mestom: »V Torinu sem se po progi spustila prvič in moram povedati, da je to ena izmed težjih prog. Z rezultatoma moram biti zadovoljna, saj kaj več res nisem mogla pričakovati, ker je v tem tekmovanju konkurenca občutno boljša od Evropa Cupa, sama pa sem tukaj sploh prvič nastopila«. Pri ženskah je bila na obeh tekmah najbolj suverena Kanadčanka Amy Gough, pri moških pa je na prvi tekmi slavil Britanec Chris Type, na drugi pa Kanadčan Michael Douglas.

V že poznanem Innsbrucku pa sta oba dokazala, da se lahko kosata tudi s tekmovalci tik pod svetovnim vrhom. Po dobrih vožnjah na treningih in odličnih obetih, se je Živi za las izmuznilo finale (0,1s – 22.mesto). Anže pa je po odlični prvi vožnji in neverjetnem 12. mestu, na koncu nazadoval, na še vedno dobro 18. mesto: »Sam sem kar, nekoliko razočaran, saj mi je po prvi vožnji kazalo veliko bolje. V drugo sem napravil preveliko napak, vendar moram biti vseeno zadovoljen, saj sem s prvo vožnjo dokazal, da se lahko kosam tudi z najboljšimi, 18. mesto v Interkontinentalu je prav tako velik uspeh«. V ženski konkurenci je na najvišjo stopničko stopila Britanka Carla Pavan, pri moških pa je ta čast pripadla Nemcu Alexsandru Gasznarju.

Za slovenske skeletoniste je tako sezona končana. Žal bodo zaradi finančnih težav morali izpustiti zadnjo tekmo v Koennigsseeju in SP v Lake Placidu. Kljub temu pa so s sezono zadovoljni. Anžetu Šetini se ob letošnjih dobrih rezultatih, drugo leto obeta celo nastop v Svetovnem pokalu, v katerem nastopa le 30 najboljših skeletonistov na svetu.


 • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !